Heb jij de ZomerZwerfKaart al bij de hand?

Foto:

Ga tijdens de zomervakantie op avontuur in Dordrecht! In juli en augustus kun je Logo ZomerZwerfKaartbij tien deelnemende organisaties uit Dordrecht meedoen aan leuke kinderactiviteiten. Je krijgt bij deelname een stempel op je ZomerZwerfKaart, en heb je een volle stempelkaart dan kun je een heerlijk ijsje halen bij II Giardino Gelato!

Bij Biesboschcentrum Dordrecht kun je een stempel halen als je langskomt voor één van de onderstaande activiteiten:

Speciaal voor kinderen van 3 tot met 8 jaar is er het Dierenvriendjestasje (€ 5,00 per tas voor 5 kinderen) waarmee je leuke leerzame opdrachten in de natuur kunt doen. Ook is er een speurtocht door het BeverBos (€ 3,00 voor 5 kinderen) en een Polderspeurtocht (gratis) door de Hel- en Zuilespolder, een oer-Hollandse polder, met wilgenbossen en weides vol vogels. Daarnaast is er in en rondom het bezoekerscentrum genoeg te doen. In het Speelbos kunnen kinderen klauteren en rondstruinen in de Hollandse jungle. Kom gerust langs, aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig.

Op donderdagmiddag 3 augustus a.s. vindt het evenement ‘Schapen en Bijen’ plaats rondom de boerderij Zuileshoeve. Vanaf Biesboschcentrum Dordrecht wandel je over een verhard pad er naar toe. De schaapsherder vertelt over de kudde en laat demonstraties schapendrijven zien met zijn honden. De imker zal over zijn beroep vertellen en wat het belang van bijen voor de natuur is. Ook worden er diverse producten verkocht, zoals natuurlijke honing. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Daarnaast zijn er nog meer leuke gezinsexcursies. Iedere woensdagmiddag kun je mee met de  wandelexcursie ‘In het spoor van de bever’ of ga op 27 juli, 5 of 17 augustus a.s. mee met de vaar- en wandelexcursie ‘Kinderbevertocht’ waarbij je vanalles over de bever en zijn leefomgeving te weten komt. Op 13 juli en 15 augustus a.s. kun je mee met de fluisterboot tijdens de ‘Familievogeltocht’ waarbij je op zoek  gaat naar de meest voorkomende Biesboschvogels. Kijk voor meer informatie over tijden en om deel te nemen in de activiteitenkalender. Reserveren wordt aanbevolen. Voor een overzicht van alle kinderactiviteiten, klik hier.

PDF-bestandBekijk of download hier de kaart voor de andere deelnemende organisaties.
De ZomerZwerfkaart is vanaf 1 juli a.s. verkrijgbaar bij de tien deelnemende organisaties.

Bron: Biesboschcentrum Dordrecht