Het Platform Turkse Dordtenaren toont vreugde over de toenemende aandacht voor Rumi, een bekende dichter, wijsgeer en mysticus uit de islamitische wereld. Zijn invloed en betekenis worden steeds prominenter, ook in Dordrecht.
Op dinsdagavond 18 februari vond een Rumi-lezing plaats in de Gedachteniskapel Titus Brandsma. Dit evenement trok ook interesse van moslims in Dordrecht, wat de groeiende populariteit van Rumi weerspiegelt.
Ahmet Polat, de voorzitter van het Platform Turkse Dordtenaren, benadrukt het belang van Rumi als inspiratiebron voor interculturele dialoog in Dordrecht. Hij ziet Rumi als een symbool van acceptatie, respect en vooral liefde. Polat is actief betrokken bij verschillende interreligieuze initiatieven in Dordrecht.
Rumi, die bekend staat als een voorvechter van de religie van de liefde, blijft na 750 jaar relevant. Zijn boodschap van liefde en eenheid trekt mensen van diverse achtergronden aan en vormt een bron van inspiratie voor de huidige samenleving.
Ahmet Polat benadrukt het belang van Rumi's nalatenschap voor de interreligieuze dialoog in Dordrecht. Hij citeert Rumi's uitnodiging: "Kom, kom, wie je ook bent. Onze deur staat open, je bent welkom." Deze inclusieve boodschap van liefde en verbondenheid blijft actueel en krachtig.
Vorig jaar werd Rumi besproken tijdens verschillende bijeenkomsten in Dordrecht, waaronder in moskeeën en kerken. De interesse in Rumi en zijn boodschap van liefde groeit binnen diverse religieuze gemeenschappen in Dordrecht.