Probleem van 'weesauto's' treft Dordrecht: Gemeente en Sloperij betrokken

16 mrt , 12:29 Nieuws
image 24 674486d66c035

Probleem van 'weesauto's' in Dordrecht

In Dordrecht groeit de zorg rond 'weesauto's' die als ongewenste restanten de straten ontsieren. Autosloperijen en de gemeente worden geconfronteerd met deze overlast.

Impact op de buurt

Dit jaar alleen al registreerde Autosloper Dave de Heer ongeveer 25 'weesauto's' op zijn terrein. De voertuigen blijven, verlaten door hun eigenaars, een zorgelijk verschijnsel.

Ongewenste situaties

Bewoners klagen over auto's met buitenlandse kentekens die langdurig geparkeerd staan en zich tot kleine monumenten van verwaarlozing ontwikkelen. Gemeentelijke meldingen over 'weesauto's' stijgen jaarlijks en baren zorgen in Dordrecht en de bredere Rijnmond regio.

Handhaving en verwijdering

Gemeenten zijn gebonden aan strikte termijnen voor het verwijderen van verlaten voertuigen. Regelgeving vereist contact met eigenaars en een wettelijke vaststelling van ongebruik na een half jaar. Voor wrakken geldt een kortere termijn van slechts twee weken.

Ingesloten in bureaucratie

Dordrecht mobiliseert handhavingseenheden voor het wegslepen van onbeheerde auto's. Deze eindigen in de autosloperij, waar er variërende uitdagingen zijn bij de verwerking van 'weesauto's' en achtergelaten bezittingen.

Complexiteit en oplossingen

Voor autoslopers zoals Dave de Heer vormt de onvoorspelbaarheid van 'weesauto's' een dagelijkse uitdaging. Van bewoonde voertuigen tot aangebrande auto's, de diversiteit aan situaties zorgt voor onzekerheid. De belofte van verantwoorde recycling staat echter centraal.